Profiteer van 10% korting op BHV-trainingen op geselecteerde locaties in de periode van 23 december tot en met 3 januari. Schrijf je direct in!

Nieuws

Vier je collega’s met een wandeling 🥳

Geplaatst op 6 april 2023

Het is vandaag ‘Wandel Tijdens Je Werkdag’! Wij zijn groot fan van de lunchwandeling en trekken tussen de middag trouw onze wandelschoenen aan voor een blokje om. Door een wandeling te maken tijdens je werkdag neem je even afstand van je werkplek, activeer je je brein en blijf je fit én gezond. Dit jaar valt de ‘Wandel Tijdens Je Werkdag’ samen met de Nationale Collegadag. Collega’s hebben veel invloed op hoe jij je werkdag beleeft; een goede reden om vandaag (het hebben van) fijne collega’s te vieren.  En hoe kun je dit nou beter doen dan door samen een stukje te gaan wandelen?

Samen wandelen met je collega’s zorgt ervoor dat het gesprek onderling nét wat meer de diepte in gaat dan normaal. Tijdens ons online college ‘Mentale veerkracht‘ mochten wij hersenspecialist Erik Scherder verwelkomen. Volgens hem komt deze diepere connectie doordat de verbinding tussen je frontale en temporale hersenkwab tijdens een wandeling wordt geactiveerd. Deze verbinding gebruik je tijdens het wandelen voor o.a. navigeren, maar speelt ook een belangrijke rol bij sociale processen, zoals empathie. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal van je collega beter begrijpt en sneller een band ontwikkelt.

Beweging en je hersenen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ze spreken namelijk dezelfde hersenfuncties aan. Wandelen houdt ons lichaam én ons brein in conditie. En we hebben ze allebei hard nodig voor het uitvoeren van motorische- en cognitieve taken tijdens een werkdag.

Welke collega neem jij vandaag mee voor een lunchwandeling? ☀️

Tip:  ga eens met een collega wandelen die je niet zo vaak spreekt of juist met een collega waar je niet zoveel mee hebt. Je hersenen moeten dan extra hard werken om een manier te vinden om je in de ander te verplaatsen. Dit zorgt voor een verhoogde stofwisseling, meer contactpunten in de hersenen en het opbouwen van meer cognitieve reserve. 💪

Je kunt het online college met als hoogtepunt een bijdrage van hoogleraar neuropsychologie én hersenspecialist Erik Scherder terugkijken via ons YouTube kanaal.
⤿  Bekijk de opname via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Ax7Zz_tDstc

Ouder bericht
«
Recenter bericht
»

Gerelateerde berichten

Misschien vind je dit ook interessant