Profiteer van 10% korting op BHV-trainingen op geselecteerde locaties in de periode van 23 december tot en met 5 januari. Schrijf je direct in!

Samen veilig & gezond

Je wilt dat iedereen zich veilig voelt in jouw organisatie. Ondanks alle maatregelen die je neemt om risico’s te beheersen, kunnen er toch calamiteiten en ongelukken voorkomen. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijfshulpverleners zijn getraind om te kunnen handelen bij levensbedreigende situaties en brand.

Alles voor veilig en gezond werken onder één paraplu

Trainingen op maat

70+ locaties in Nederland, dus altijd bij jou in de buurt

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Waar zijn wij?

Wij zijn altijd in de buurt!

Met meer dan 70 locaties in heel Nederland geven we altijd een cursus bij jou in de buurt. Zo hoef je nooit ver te reizen en ben je na een leerzame cursusdag snel weer thuis!

Wie zijn wij?

Onze instructeurs leren je hoe je kan bijdragen aan een veilige (werk)omgeving.

Dagelijks zorgen onze ervaren instructeurs ervoor dat hun cursisten aan het einde van de training voldoende kennis hebben van ongevallen, brand en ontruiming van de werkvloer. Ze trainen samen vaardigheden op het gebied van levensreddende eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van personen. Zo heb je altijd competente bedrijfshulpverleners in je organisatie.

Met ons ruime aanbod trainingen kies je altijd een passende training om de veiligheidsorganisatie in jouw organisatie op orde te houden. Schrijf je snel en gemakkelijk in!

Wij zijn trots op onze samenwerkingen met o.a.

Aanvraag BHV-incompany

Training bij jou of bij ons?

Je kunt een training volgen op een van onze 70+ locaties in Nederland, maar we komen ook graag bij jou! Met een training incompany leren we jouw werknemers in de eigen werkomgeving samen te werken in crisissituaties: samen veilig en gezond!

Ontvang doorgaans dezelfde werkdag reactie op je aanvraag!

Veiligheid op de werkvloer

Hoe ga jij om met (veiligheids)risico's in je organisatie?

In de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) leg je taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden vast om snel en doeltreffend te kunnen handelen bij calamiteiten. We raden je aan om hierin ook je BHV-organisatie op te nemen. In de BNO-rapportage leggen we verschillende scenario’s vast, mocht het toch misgaan in je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een brandmelding, langdurige stroomuitval of een bommelding. Met een goede voorbereiding kun je als organisatie samen de gevolgen van calamiteiten beperken.

Veelgestelde vragen

Bedrijfshulpverlening, kortweg BHV, is onderdeel van het arbeidsomstandighedenbeleid (arbobeleid) van een organisatie en helpt bij het beheersen van veiligheidsrisico’s. Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn getraind om te hulp te bieden bij calamiteiten en ongelukken op de werkvloer.  

Volgens de Arbowet is iedere werkgever verantwoordelijk voor een adequate BHV-organisatie om succesvol te kunnen handelen bij brandbestrijding, eerste hulp bij een ongeval of evacuatie. Als werkgever ben je dus verplicht tenminste één BHV’er aan te wijzen.

Hoeveel BHV’ers een organisatie nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van je organisatie en de risico’s die spelen in je organisatie.

Als je een of meer BHV’ers hebt aangesteld, moeten de BHV’ers een goede opleiding volgen en beschikken over voldoende uitrusting om hun taken te kunnen uitvoeren. Als BHV’er volg je ieder jaar een BHV-training. Je certificaat verloopt namelijk een jaar nadat je een training hebt gevolgd.

Heb je in het voorgaande jaar al een BHV-opleiding of BHV-herhaling gevolgd bij ons? Dan schrijf je je in voor een BHV-herhalingstraining. Is dit de eerste keer, dan volg je eerst een BHV-opleiding.

Bij een BHV-opleiding leiden we je op tot bedrijfshulpverlener in je organisatie. We leren je de basis aan en oefenen intensief met de lesstof. Bij de BHV-herhaling herhalen we de basis-lesstof van de BHV-opleiding en gaan we dieper in op de stof. Deze verdieping is ieder jaar anders, waardoor je nooit dezelfde training volgt. Door jaarlijks onze herhalingstraining te volgen houd je je kennis up-to-date en je vaardigheden op peil.

Het voordeel van een BHV-training incompany is dat de training is afgestemd op de specifieke situatie in jouw organisatie en mogelijk branchespecifieke aandachtspunten bevat. Daarnaast kun je deze training met je collega’s volgen op een eigen locatie.

Een BHV-opleiding duurt van 8.30 uur tot 16.30 uur en is inclusief lunch. Een BHV-herhaling duurt van 8.30 uur tot 15.00 uur en is eveneens inclusief lunch.

Helaas komen onze trainingen op dit moment niet in aanmerking voor het STAP-budget, omdat deze gericht zijn op organisaties en niet op de ontwikkeling van een individu. Ook een herhalingstraining, waarbij je je certificaat kunt verlengen, komt niet in aanmerking voor deze regeling. Hierbij wordt namelijk geen nieuwe kennis of vaardigheden opgedaan, maar wordt reeds bekende kennis herhaald. Hierdoor is het helaas op dit moment voor ons als opleider niet mogelijk om ons aan te melden en onze cursisten deze mogelijkheid te bieden.

Wél kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen of je een vergoeding krijgt voor onze trainingen. We geven namelijk een certificaat af die voldoet aan de Nederlandse richtlijnen m.b.t. reanimatie en AED.

Wil je een training verplaatsen of annuleren? Wanneer je bent aangemeld, kun je tot 5 werkdagen voor de training kosteloos verplaatsen of annuleren. Was je niet aanwezig bij de training of wil je binnen 5 werkdagen voor de training verplaatsen of annuleren, dan brengen wij 50% van de kosten in rekening. Zie ook onze Algemene voorwaarden.