Profiteer van 10% korting op BHV-trainingen op geselecteerde locaties in de periode van 23 december tot en met 5 januari. Schrijf je direct in!

Hoofd BHV

De hoofd bedrijfshulpverlener (hoofd BHV) richt zich op de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening (BHV). Als hoofd BHV’er kijk je naar de arbeidsrisico’s en de specifieke situatie in de organisatie.

Cursusduur

3-daagse training van 09:00 - 15:30 uur

Inclusief koffie/thee en lunch

+ lesmateriaal, literatuur en certificaat

Prijs

€ 989,- (excl. btw)

De hoofd BHV gaat na hoe je de BHV-organisatie het beste kunt inrichten/vormgeven op de arbeidsrisico’s en de specifieke situatie in de organisatie. Je bent dus verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het beleid met betrekking tot de BHV-organisatie.

Waarom?

De hoofd BHV coördineert je BHV-organisatie

Als werkgever ben je wettelijk verplicht te zorgen voor een goede BHV-organisatie. Ter ondersteuning van het onderdeel veiligheid in je arbobeleid kun je een hoofd BHV aanstellen. De hoofd BHV’er zet zich dan in voor de wettelijke BHV-taken, zoals het opzetten van de BHV-organisatie, het opstellen van een BHV-beleidsplan en zorgen voor voldoende opleiding en oefening van de BHV’ers.

Dáárom Arbodienst Medprevent: onze aanpak

De 3-daagse training Hoofd BHV bestaat bij ons uit 2 lesdagen en een examendag. Heb je het examen behaald, dan krijg je van ons het certificaat Hoofd BHV. Bovendien ben je aan de slag gegaan met een BHV-beleidsplan toegespitst op jouw organisatie.

Wat leer je bij ons?

In 3 dagen leiden we cursisten op tot hoofd BHV. Tijdens de twee lesdagen staat voorbereiding op de taken als hoofd BHV’er centraal, zowel met theorie als praktijkoefeningen. Op dag 3 wordt de training afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Voorafgaand aan deze laatste cursusdag vragen we cursisten bovendien een praktijkopdracht uit te werken, welke zij tijdens dag 3 presenteren.

Tijdens de training behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Wet- en regelgeving BHV
  • Inrichten en opzetten van de BHV-organisatie
  • Opstellen, beheren en implementeren van het BHV-beleidsplan en ontruimingsplan
  • Uitvoeren van een risicoanalyse
  • Bepalen van beheersmaatregelen
  • Opstellen van maatgevende scenario’s
  • Definiëren van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van diverse functionarissen, zoals de ploegleider BHV en BHV’ers
  • Opstellen van procedures
  • Opleidings- en oefeningsplan opstellen
  • Implementeren en borgen van de bedrijfsnoodorganisatie in de organisatie

Inschrijven

Wie coördineert jouw BHV-organisatie?

In drie dagen leiden we een van je werknemers op tot hoofd BHV’er. Als hoofd BHV kun je het BHV-beleid formuleren voor de organisatie op grond van de arbeidsrisico’s en wet- en regelgeving. Je leert alles over BHV, de Arbowet, de RI&E en de je taken als hoofd BHV in de organisatie.

Voordelen van de hoofd BHV

  • Vast aanspreekpunt in je organisatie op het gebied van de BHV-organisatie
  • Kent relevante wet- en regelgeving en kan deze toepassen in de organisatie
  • De hoofd BHV kan een BHV-organisatie opzetten en beheren
  • Zorgt voor voldoende opleiding en oefening van BHV’ers
  • Vertaalt het BHV-beleid naar een praktische uitvoering
Voor wie?

Iedere persoon die is aangesteld als hoofd BHV in de organisatie kan worden ingeschreven voor de training Hoofd BHV. Voor deze training vragen wij de volgende competenties van cursisten:

  • Mbo-/hbo-werk- en denkniveau
  • Algemene managementvaardigheden
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Communicatieve vaardigheden
  • Stressbestendigheid
Onze trainingslocatie

Je kunt onze training Hoofd BHV volgen op onze locatie in De Meern, Joure/Leek of Capelle aan den IJssel. Centraal in Nederland volgen onze cursisten in groepsverband een driedaagse training tot hoofd BHV’er in hun organisatie.

Bekijk trainingslocatie

Training incompany

Meerdere hoofd BHV’ers in één organisatie?

Met een training in de eigen werkomgeving kunnen onze instructeurs met de cursisten inspelen op de specifieke veiligheidsrisico’s, omstandigheden en doelen in hun organisatie. Bij organisaties met meerdere hoofd BHV’ers verzorgen wij dan ook graag een cursus op locatie, wel zo praktisch!

Ontvang doorgaans dezelfde werkdag reactie op je aanvraag!

Veelgestelde vragen

De training Hoofd BHV is voor iedereen die binnen een organisatie aangewezen is als Hoofd BHV. We doen geen intake voor de training en je hoeft geen voorkennis te hebben, maar gaan er wel vanuit dat je over bovenstaande competenties beschikt.

Als werkgever kun je (één van je) werknemers aanstellen als hoofd BHV in de organisatie. De hoofd BHV richt zich op de beleidsmatige kant van de BHV en coördineert de BHV-organisatie. 

De hoofdtaak van de hoofd BHV is uitvoering geven aan het BHV-beleid. Daarnaast is een belangrijke taak van de hoofd BHV zorgen dat de BHV’ers worden opgeleid en inzetbaar blijven. We verdelen de hoofdtaak in 4 deeltaken: 1. Organiseren van BHV 2. Beheer van de BHV-organisatie 3. Communicatie intern/extern 4. Opleiden/oefenen van de BHV-organisatie.

Wanneer je door je werkgever bent aangesteld als hoofd BHV volg je onze 3-daagse training Hoofd BHV. De training bestaat uit 2 lesdagen en 1 examendag. Bij een positieve uitslag van het examen ontvang je een certificaat dat 2 jaar geldig is.

Om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden volg je na 2 jaar weer onze training Hoofd BHV. Zo houd je BHV-organisatie en BHV-beleidsplan actueel en conform de laatste wet- en regelgeving.

Als je dag 3 (examendag) goed afsluit en het examen haalt, krijg je het certificaat Hoofd BHV. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Een goede BHV-organisatie is wettelijk verplicht. Een hoofd BHV is volgens de Arbowet niet verplicht. Vooral bij grote en complexe organisaties raden wij het wel aan om tenminste één hoofd BHV aan te stellen om te zorgen voor de beleidsmatige kant van de BHV.

Als hoofd BHV’er werk je samen met de preventiemedewerker, de (eventuele) ploegleider BHV en de uitvoerende BHV’ers in de organisatie. Ook werk bij bepaalde taken samen met het management van je organisatie en externe deskundigen, zoals de arbodienst.

Na afloop van de training bepaalt onze instructeur of je competent bent en ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Daarna volg je een herhalingscursus om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Een training Hoofd BHV kost € 989,- per persoon (exclusief btw).

Wil je een training verplaatsen of annuleren? Wanneer je bent aangemeld, kun je tot 5 werkdagen voor de training kosteloos verplaatsen of annuleren. Was je niet aanwezig bij de training of wil je binnen 5 werkdagen voor de training verplaatsen of annuleren, dan brengen wij 50% van de kosten in rekening. Zie ook onze Algemene voorwaarden.