Robert van de Graaf is bekend geworden van het opzetten van de ‘Rookvrije generatie’. Landelijk heeft hij aandacht gevraagd voor het erkennen van roken als verslaving, de behandeling daarvan en in bredere zin preventie.
Tegenwoordig richt Robert zich op leefstijl in het algemeen: hoe maak je in een maatschappij die veel van je vergt de juiste keuzes? Dat begint bij al een verslaving waar Robert, ook samen met Erik Scherder, maatschappelijke aandacht voor vraagt: zitten. Met het inzetten op de start van een nieuwe ‘beweging’ maakt Robert zich landelijk hard voor de lijfspreuk ‘zitten is het nieuwe roken’. Met kwalijke fysieke gevolgen, zijn we als maatschappij steeds meer gaan zitten en minder gaan bewegen. De laatste onderzoeken laten daarin verontrustende resultaten zien. Maar kunnen we in deze maatschappij nog wel níet verslaafd zijn? Of hebben we allemaal verslavingen en moeten we insteken op het maken van gezonde keuzes daarin?
Verslaafd zijn aan sporten lijkt een betere keuze dan verslaafd zijn aan zitten… Robert neemt ons tijdens het staande symposium mee in de zitverslaving van velen van ons en bespreekt wat we daaraan kunnen doen. Hoe kunnen werkgevers een steentje bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van deze verslaving? Robert heeft daarbij verfrissende inzichten, die onder meer betrekking hebben op de identiteit van de organisatie en het beroep. Hoe kan een identiteit waarmee we ons identificeren bijdragen aan het voorkomen en genezen van verslavingen? Wil jij als werkgever ook deze en andere nieuwe inzichten opdoen, meld je dan nu aan voor ons symposium!